Samen doen,

Creatief en Zinvol

Dagbesteding

SK biedt naast begeleiding op maat ook zinvolle en creatieve dagbesteding op maat aan haar cliënten. Het gaat om dagbesteding die afgestemd wordt op de wensen, behoeften en kunnen van de cliënt. Samen met de client wordt er een programma gemaakt. Het doel hierbij is om cliënten in staat te stellen om in een veilige omgeving hun talenten, hobby’s en interesses tot uiting te brengen. Dagbesteding zorgt ook voor sociale contacten en zingeving voor de client. Soms is de dagbesteding ook nuttig ter ontlasting van de thuissituatie.

Op dit moment werken we samen met een andere kleine zorgaanbieder die dagbesteding biedt in de regio Tilburg, Oosterhout en Dongen. In samenwerking met hen bieden we die cliënten zinvolle en creatieve dagbesteding op maat. De creatieve dagbesteding bestaat uit onder andere tekenen, schilderen, puzzelen, knutselen, handwerken, breien en koken. De zinvolle dagbesteding bestaat uit inpak werkzaamhedenheden voor bedrijven. De doelstelling hiervan is om zinvol bezig te zijn, inspiratie, creativiteit, eigen kunde, plezier beleving en het aanknopen van sociale contacten.

Is de zinvolle of creatieve dagbesteding op maat niks voor de client, dan wordt er samen met de cliënten gekeken of er andere vormen van dagbesteding mogelijk zijn zoals wandelen, fietsen, lezen of vrijwilligerswerk.

Programma van de creatieve dagbesteding

Bij deze vorm van intensieve dagbesteding wordt er gewerkt in kleine groepen van max 8 personen. De cliënten worden (indien geweest) opgehaald. Nadat we op de locatie zijn aangekomen wordt er gestart met gezellige/ motiverende gespreken met koffie of thee erbij. Daarna starten cliënten met de vorm van dagbesteding die uitgewerkt is in zijn of haar plan. Cliënten mogen uiteraard ook bepalen wat ze daarnaast willen doen.
Tegen de middag gaan we samen de lunch bereiden en opeten. Hierna is er de mogelijkheid om een (gezamenlijke) wandeling te maken of nog wat creatief bezig te zijn.
Aan het einde van de middag wordt de dag positief afgesloten en drinken we nog een kop koffie of thee voordat de cliënten weer naar huis toe gaan.

Interesse? Neem contact met ons op.

Wie komen voor de zinvolle of creatieve dagbesteding op maat in aanmerking?

SK biedt zinvolle en creatieve dagbesteding aan mensen met uiteenlopende psychische/psychiatrische kwetsbaarheid maar ook aan andere kwetsbare burgers bijvoorbeeld beginnende dimentie of een functiebeperking.

Alle kwetsbare burgers met een WLZ indicatie, WMO indicatie of PGB komen in aanmerking voor de zinvolle of creatieve dagbesteding.

Hebt u interesse in de dagbesteding?

Als u gebruik wilt maken van onze dagbesteding, kunt u contact met ons opnemen. We komen dan langs voor een kennismakingsgesprek en gaan dan samen kijken welke mogelijkheden er voor u zijn en wanneer we samen aan de slag kunnen gaan.

Interesse? Neem contact met ons op.

SK is actief in de volgende gemeentes:

Aalburg

Werkendam

Woudrichem

Altena

Drimmelen

Geertruidenberg

Oosterhout

Breda

Dongen

Tilburg

Goirle

Hilvarenbeek

Heusden

Gilze en Rijen

Oisterwijk

Waalwijk

Contact

BTW: NL003190397B52

KVK: 90692446

Stuur ons een bericht

error: Content is beveiligd.