Mensgericht, Samen doen,

Zelfredzaam, Kwaliteit

Over SK begeleiding Op Maat

SK Begeleiding Op Maat is een kleine zorgaanbieder die sinds februari 2020 ambulante begeleiding en dagbesteding biedt. Wij geloven dat iedere client met de juiste begeleiding op maat regie kan blijven voeren in zijn of haar leven.

SK staat voor begeleiding op maat puur sang! Ons team bestaat uit HBO gediplomeerden en ervaren Social Workers. We bieden begeleiding op maat aan huis en zinvolle en creatieve dagbesteding op verschillende locaties in samenwerking met andere zorgaanbieders. SK werkt samen met andere kleine zorgaanbieders in de regio om op die manier de continuïteit en de kwaliteit van de zorg te kunnen garanderen.

SK begeleidt cliënten op basis van een WMO indicatie, WLZ indicatie of PGB in de regio Hart van Brabant, Dongemond, Waalwijk en Breda.

De diensten van SK Begeleiding op maat vallen onder de Wet kwaliteit, klachten en geschillen (Wkkgz) dit betekent dat een klachtenregeling verplicht is. Daarnaast is de wet Wabvpz van toepassing die er voor zorgt dat veilig omgaan met persoonsgegevens gewaarborgd is. Om de kwaliteit van de dienstverlening van SK verder te waarborgen, hebben wij lidmaatschappen bij zowel Solo Partners als de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW). Op de website van Solo Partners kunt u zien aan welke wetgeving wij ons houden. Daarnaast houden wij ons aan de door Solo Partners vastgestelde spelregels omtrent  klachten, incidenten, privacy en de opbouw van het cliëntendossier.

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we te maken hebben met het nieuwe normaal en de nieuwe samenleving. Wij van SK bieden ondanks dat onze diensten aan. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de door de RIVM opgelegde maatregels. Belangrijke informatie over hoe SK omgaat met het coronavirus is dat sommige fysieke afspraken worden omgezet in digitale of telefonische afspraken. Huisbezoeken afleggen doen we wel weer sinds de versoepelde maatregen van de RIVM.

Heeft u vragen of wilt u weten hoe we hiermee om, neem contact met ons op voor meer informatie.

Onze kernwaarden zijn:

Mensgericht

SK vindt het belangrijk dat de begeleiding op maat zoveel mogelijk aansluit bij de mens en kijkt samen met de client wat zijn of haar behoeften zijn wat betreft ondersteuning op diverse levensgebieden. De verbinding aangaan en een vertrouwensband opbouwen zijn daarbij essentieel. Door het bieden van een luisterend oor krijgen cliënten bij SK het gevoel dat ze er niet alleen voor staan.

Zelfredzaamheid              

SK vindt het belangrijk dat iedereen in de samenleving zo zelfstandig mogelijk kan functioneren. Samen met de cliënt en het sociaal netwerk wordt gezocht naar mogelijkheden om de vaardigheden van de client en daarmee de zelfredzaamheid te vergroten.

Samen doen

De begeleider is in contact met de cliënt, zijn of haar netwerk en de betrokken professionele organisaties. Samen wordt de balans gevonden en bepaald wat de cliënt zelf kan doen en wat hij of zij samen kan doen met de begeleider. Hierbij wordt het door SK zeer belangrijk gevonden dat te allen tijde de regie van de dienstverlening bij de client in eigen hand ligt.

Kwaliteit

De kwaliteit van de dienstverlening wordt gewaarborgd door de opleidingseisen die SK stelt aan haar medewerkers. Daarnaast ook door de protocollen opgesteld door diverse brancheverenigingen waar SK bij aangesloten is, alsmede de kwaliteitseisen van de diverse gemeenten waar raamovereenkomsten mee afgesloten zijn.

Wij zijn contractpartner voor de gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout en de gemeente Altena (Aalburg, Werkendam en Woudrichem).

Contact

BTW: NL003190397B52

KVK: 90692446

Stuur ons een bericht

error: Content is beveiligd.